ФІЗИКО-МЕХАНІЧНИЙ ІСТИТУТ ІМ. Г.В. КАРПЕНКА НАН УКРАЇНИ

Новини

Завжди у творчому пошуку. До 95-ліття академіка В.В. Панасюка.

      27 лютого 2021 року почесний директор Фізико-механічного інституту ім. Г.В. Карпенка, академік НАН України Володимир Васильович Панасюк відзначив своє 95-ліття. Цими ж днями виповнюється 70 років від початку його наукової, науково-організаційної та педагогічної діяльності.
        З цієї нагоди в Інституті відбулось урочисте засідання Вченої ради.
 

   Вітальне слово виголосив директор Фізико-механічного інституту, академік НАН України Зіновій Теодорович Назарчук. Він також зачитав вітання від колег ювіляра з інших наукових установ України та вручив Володимиру Васильовичу одну з вищих нагород Академії, які присуджуються постановою Президії НАН України для відзначення найбільш успішних науковців, що забезпечують високий особистий внесок у розвиток наукових досліджень в академічних інституціях – «За підготовку наукової зміни».     Ця відзнака є персональною нагородою за вагомий особистий внесок у виховання молодих наукових кадрів, заснування або розвиток провідних наукових шкіл, активну педагогічну діяльність, роботу з аспірантами і докторантами, дієву участь у заходах з інтеграції науки і освіти, поєднання навчального процесу з науково-дослідною роботою.

      Від імені наукової спільноти Інституту академіка привітала Людмила Франкевич.     

     З короткою доповіддю про внесок Володимира Васильовича Панасюка у розвиток фізико-хімічної механіки матеріалів виступив член-кореспондент НАН України, завідувач відділу міцності матеріалів і конструкцій у водневовмісних середовищах, професор Ігор Миколайович Дмитрах.  

     На завершення В.В.Панасюк щиро подякував присутнім за вітання і закликав науковців Фізико-механічного інституту не зупинятися на досягнутому і примножувати вклад колективу у розвиток як вітчизняної, так і світової науки.