Page 158 - Дисертація_Борух
P. 158

158




































                  Рис 4.32 Мікроструктура спеченого магніту після рекомбінування за

                  температури 850 °С (а і c), та з 1 год. витримки за температри 850 °С(с) і

                  950°С(d); 1 – фаза багата на Sm, 2 – SmCo 5, 3 – Sm 2Co 7

                  Спечений  магніт  після  рекомбінування  при  температурі  850°C  з  1  год

                  витримки виявляє подібну морфологію, як у початковому стані, з однаковим

                  розподілом  складових  фаз  SmCo 5  та  Sm 2Co 7  (рис.  4.32  c).  Мікроструктура

                  дрібнокристалічна  з  розміром  зерен  80–120  нм.  Кількість  фази  Sm 2Co 7  в

                  магніті  зменшується  з підвищення  температури  рекомбінування  до 950  ° C

                  (рис.  4.32  d,  таблиця  4.6).  Ділянки  багаті  на  Sm  стають  грубішими.

                  Мікроструктура магніту залишається дрібнокристалічною, хоча розмір зерен

                  збільшується до 90–170 нм.



                         4.7.1.3. Магнітні властивості магніту SmCo 5 після водневої обробки



                          Петлі гістерезису оброблених ГДДР спечених магнітів, виміряні після

                  різних умов рекомбінації, показані на Рис. 4.33 a. Високу коерцитивну силу

                  виявили у всіх випадках. Її величина ( μ0H C) змінюється від 4,90 до 4,97 Тл.

                  Намагнічування всіх зразків не досягає насичення в магнітному полі до 9 Тл.
   153   154   155   156   157   158   159   160   161   162   163