Page 74 - Dycert_Havryluk
P. 74
74
Таблиця 3.7
Фізико-хімічних показники ЗОРр
Найменування Кількість компонентів (% мас.) в зразках концентрату
компонентів
П* 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Неонол - 4 6 5 5 6 8 9 4 9 8
Ріпакова олія (РО) - 43 42 43 45 46 48 47 44 42 47
Продукт взаємодії
РО з МЕА, в їх
молярному
співвідношенні
1. 1:1 - - - - - - - - - 32 -
2. 1:2 - - 29 - - - 31 - - - -
3. 1:3 - - - - 28 - - - 30 - -
4. 2:1 - 27 - 28 - - - 33 - - 32
5. 3:1 - - - - - 29 - - - - -
Вода До 100
Фізико-хімічні показники
Стабільність при
зберіганні + – – + + + + + – + +
концентрату
3%-на робоча рідина на воді твердістю 7 мг-екв/л
Стабільність
протягом 3-х год., 1,0 1,3 1,1 Відс 1,2 Відс Відс Відс 1,2 Відс Відс
виділяється олії, %
Корозійна дія на
метали (чавун + – – + – + + + – + +
СЧ20)
Значення рН 8,1 8,7 9,2 8,8 9,5 8,6 9,4 8,5 9,8 8,9 9,0
де + витримує, – не витримує П* – ЗОРн
Збільшення концентрацій продукту взаємодії соняшникової (ріпакової) олії
з МЕА співвідношення (зразок 7), неонолу (зразок 7, 9) соняшникової (ріпакової)
олії (зразки 6, 10) економічно недоцільно, оскільки суттєво не впливають на
ефективність вказаних зразків.
Фізико-хімічні показники раціональних концентратів ЗОРс, ЗОРр та їх 3%-