Page 72 - Dycert_Havryluk
P. 72

72

               реакції  у  співвідношеннях  (позиції  1,  2,  3)  та  зменшення  концентрацій  МЕА  і

               відповідно збільшення концентрацій соняшникової (ріпакової) олії для продукту

               реакції у позиції 5 не забезпечує ефективність та якість концентратів та емульсій

               вказаних зразків.

                      Для приготування концентрату ЗОР в реакційну суміш при перемішуванні

               вводять  неонол  та  соняшникову  (ріпакову)  олію.  Приготування  робочої  ЗОР

               відбувається  механічним  змішуванням  концентрату  з  мінералізованою  водою

               згідно п. 2.2.2.





























                              Рис. 3.4 Оптимізована геометрія структурної формули молекули

                     тригліцериду модифікованої соняшникової олії у тривимірному просторі:

                                  червоний – Оксиген, синій – Нітроген (метод РМ3)



                      За  фізико-хімічними  показниками  і  ефективністю  раціональні  результати

               для  соняшникової  олії  (табл.  3.6)  отримані  на  зразку  3  (позиція  4)  при

               співвідношенні компонентів у продукті взаємодії соняшникової олії з МЕА (2:1) в

               % мас. (28 – 32), неонолу (5 - 8%), соняшникової олії (43 - 47%), а для ріпакової

               олії  (табл.  3.7)  -  на  зразку  3  (позиція  4)  при  співвідношенні  компонентів  у

               продукті взаємодії соняшникової олії з МЕА (2:1) в % мас. (28 – 32), неонолу (5 -

               8%), ріпакової олії (43 - 47%).

                      Зменшення концентрацій продукту взаємодії соняшникової (ріпакової) олії

               з  МЕА  за  співвідношення  (зразок  1),  неонолу  (зразки  1,  8),  соняшникової
   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77