Page 72 - Dycert_Havryluk
P. 72
72
реакції у співвідношеннях (позиції 1, 2, 3) та зменшення концентрацій МЕА і
відповідно збільшення концентрацій соняшникової (ріпакової) олії для продукту
реакції у позиції 5 не забезпечує ефективність та якість концентратів та емульсій
вказаних зразків.
Для приготування концентрату ЗОР в реакційну суміш при перемішуванні
вводять неонол та соняшникову (ріпакову) олію. Приготування робочої ЗОР
відбувається механічним змішуванням концентрату з мінералізованою водою
згідно п. 2.2.2.
Рис. 3.4 Оптимізована геометрія структурної формули молекули
тригліцериду модифікованої соняшникової олії у тривимірному просторі:
червоний – Оксиген, синій – Нітроген (метод РМ3)
За фізико-хімічними показниками і ефективністю раціональні результати
для соняшникової олії (табл. 3.6) отримані на зразку 3 (позиція 4) при
співвідношенні компонентів у продукті взаємодії соняшникової олії з МЕА (2:1) в
% мас. (28 – 32), неонолу (5 - 8%), соняшникової олії (43 - 47%), а для ріпакової
олії (табл. 3.7) - на зразку 3 (позиція 4) при співвідношенні компонентів у
продукті взаємодії соняшникової олії з МЕА (2:1) в % мас. (28 – 32), неонолу (5 -
8%), ріпакової олії (43 - 47%).
Зменшення концентрацій продукту взаємодії соняшникової (ріпакової) олії
з МЕА за співвідношення (зразок 1), неонолу (зразки 1, 8), соняшникової